Heeft u een klus of sloopauto?

Als u een auto heeft met verschillende mankementen en problemen kunt u deze wellicht verkopen als klusauto. Er zijn altijd autoliefhebbers welke het leuk vinden om een auto volledig te repareren en in goede conditie te brengen. Niet elke auto is hiervoor geschikt. Sommige voertuigen zijn dusdanig veel geproduceerd dat het aanbod hiervan gewoon heel erg groot is. Vaak zijn het specifieke merken, modellen welke autoliefhebbers juist willen repareren. Vaak zijn dit auto’s die je door de jaren heen steeds minder vaak in het straatbeeld tegenkomt u moet hierbij denken aan een oude Volvo, Saab of wellicht Citroën. Voor elke automerk of specifiek model zijn de liefhebbers te vinden. Maar het duurt wel jaren voordat een auto uniek is! Eerst zullen er duizenden auto’s op de sloop moeten belanden voor dat uw auto behoort tot de categorie uniek!

Hoe verkoop je een klusauto.

Heeft u een auto staan die u niet meer wil te repareren maar staat hij eigenlijk gewoon in de weg. Heeft deze een keer aangeschaft als hobby maar is het er nooit van gekomen om de auto volledig te restaureren en in goede conditie te brengen. Vaak kun je zo’n auto gewoon particulier verkopen via het internet. Autoliefhebbers zullen u dan vast en zeker een bod doen. Natuurlijk moet hierbij wel gaan om enigszins unieke auto! Het merendeel van de auto’s heeft op een gegeven moment zijn beste tijd gehad.  De auto’s worden dan niet meer gerepareerd en belandde op de autosloop. Vaak wordt er dan een oud ijzer vergoeding betaald voor de auto. Zodat het voertuig milieuvriendelijk kan worden gedemonteerd. Pas jaren later als het merendeel van de geproduceerde voertuigen is vernietigd beginnen bepaalde modellen uniek te worden. De auto wordt een youngtimer en wellicht oldtimer! Dit komt mede doordat het meer en deel van de geproduceerde modellen reeds is gesloopt! Vaak zijn het unieke uitvoeringen die de weg naar de autosloop overslaan. Soms belandde de auto’s in een oude boerenschuur en worden jaren later een keer van stal gehaald!

Het verkopen van een Klusauto!

Als de auto nog niet uniek is maar al wel op leeftijd is verkopen als klus auto niet eenvoudig. Veel particulieren hebben geen interesse in de auto met gebreken! Vaak is het handiger de auto te verkopen als sloopauto! De voertuigen hebben vaak hoge reparatiekosten en het kost handenvol tijd en geld om dit goed te repareren! Natuurlijk kunt u het altijd proberen om uw auto aan te bieden als klus auto voor dat u het voertuig als sloopauto verkoopt aan de autosloperij! De autosloperij is er immer opgericht het voertuig te demonteren en te vernietigen! Wellicht is er nog iemand te vinden die het wel aandurft om de auto te repareren en weer goed rijd baar te maken. De meeste particulieren slaan dit liever over en verkopen hun kapotte auto direct aan de sloop! Dit is vaak het voordeligst gezien de vaste laste ook direct stoppen! Op het internet zijn verschillende website actief die gericht zijn op het auto verkopen voor demontage! Vaak kunnen zijn u een ophaaldienst aanbieden zodat de auto kan worden afgevoerd. De meeste sloopauto rijden niet meer en hebben te veel gebreken om veilig deel te kunnen genomen aan het verkeer