Koop altijd de juiste auto onderdelen

Het groot aanbod aan auto onderdelen, zowel hier alsook in het buitenland, zorgt er voor dat het in de meeste gevallen wel lukt om het benodigd onderdeel te vinden. Een nadeel is echter dat het vaak wel voorkomt dat niet het juiste onderdeel wordt besteld. Autofabrikanten brengen gedurende de gehele productieperiode van een model steeds veranderingen aan en zijn die lang niet altijd met het blote oog te zien of bekend bij de garage. Een verkeerd onderdeel is dus gauw aangeschaft en wordt het wel balen wanneer je een heleboel tijd en geld kwijt zal raken om opnieuw het onderdeel te moeten bestellen.

Waar begin je met zoeken?

Met een paar klikjes op jouw zoekmachine krijg je gelijk een aantal verkoopsites te zien waar er haast een oneindig groot aanbod van onderdelen te vinden is. Het leuke van de sites  is dat ze allemaal wel over een zoekfilter beschikken waar de selectie gedaan kan worden en de kans dat je het juiste onderdeel te vinden krijgt groot is. Het is echter geen waterdicht systeem omdat er altijd nog sprake kan zijn van minimale verschillen waar ze niet in voorzien hebben. Echter wordt er steeds meer de mogelijkheid geboden om ook auto onderdelen op kenteken aan te schaffen. Het enigste wat je daarbij dient in te vullen is het kenteken waarna er automatisch in het bestand gezocht zal worden naar het juiste onderdeel.

Een miskoop is er gewoon niet bij

Omdat alle informatie over de auto opgeslagen is volgens het kenteken, zal het maken van een verkeerde analyse niet mogelijk zijn en krijg je dus gegarandeerd het juiste onderdeel te zien. Het kopen van onderdelen op kenteken kan ook gewoon bij een normale onderdelenzaak en soms zelfs bij de grotere sloperijen. Vooral daar is er een groot aanbod van verschillende soorten onderdelen en kan door een goed inventarisatie alles ook op kenteken worden gesorteerd. Indien het betreffend onderdeel niet in voorraad is kan er zo eentje besteld worden, vaak bij de originele fabrikant (dus geen OEM) zelf.

Maak dus altijd gebruik van de mogelijkheid om auto onderdelen te zoeken op het kenteken en wees er zo van gegarandeerd dat je altijd wel het juiste onderdeel toegestuurd zal krijgen. Dat bespaart je wel de moeite en frustatie om een verkeerd onderdeel aan te schaffen.